Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς "Ο Προφήτης Ηλίας"

 

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» είναι το μητροπολιτικό και ιστορικότερο σωματείο του κλάδου της γούνας, έχοντας ιδρυθεί το 1915 και αποτελεί τον κύριο εκφραστή του κλάδου της γούνας. Σκοπός του Συνδέσμου είναι η αρωγή των μελών του και η ανάπτυξη της βιομηχανίας γούνας.

Διεθνής Έκθεση Γούνας 

Από το 1976, ο Σύνδεσμος ξεκίνησε τη διοργάνωση του θεσμού της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, η οποία επιβίωσε, παρά τις αντίξοες - πολλές φορές - συνθήκες για 43 χρόνια, με τις διοργανώσεις των τελευταίων ετών  να θεωρούνται από πολλές πλευρές οι πλέον επιτυχημένες των τελευταίων ετών, τόσο από πλευράς συμμετοχής,  όσο και από πλευράς διοργάνωσης και επισκεψιμότητας. 

Fur Shopping Festival

Από το 2016 ξεκίνησε να πραγματοποιείται, το Fur Shopping  Festival, ένα ακόμη εκθεσιακό γεγονός, το οποίο προσφέρεται τόσο για λιανικές όσο και για χονδρικές πωλήσεις και διεξάγεται στην αρχή της χειμερινής σεζόν πωλήσεων (αρχές Νοεμβρίου). 

Στόχος του τριημέρου είναι να γίνουν οι τελευταίες αγορές για τα καταστήματα γούνας εν όψει του χειμώνα, αλλά και μεμονωμένες πωλήσεις απευθείας σε καταναλωτές.  

                              Με την υπογραφή της

Συνδιοργανωτής φορέας της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, αλλά και του Fur Shopping  Festival είναι ο εθνικός μας εκθεσιακός φορέας, HELEXPO - ΔΕΘ, η οποία με τα 90 χρόνια εμπειρίας της εγγυάται την επιτυχημένη διεξαγωγή και των δύο εκθεσιακών events.

Πιστοποίηση UFI

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» από τον Σεπτέμβριο 2017 είναι πλήρες μέλος της Global Association of the Exhibition Industry UFI η οποία ενέκρινε το αίτημα για ένταξη του Συνδέσμου στην κατηγορία: «Διοργανωτές Εκθέσεων».  

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη για την ελληνική βιομηχανία γούνας και, κυρίως, για τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς, η οποία, πλέον, παίρνει τον τίτλο –      πιστοποίηση «UFI Approved International Event» και καταξιώνεται και επισήμως στο παγκόσμιο στερέωμα των εμπορικών εκθεσιακών διοργανώσεων.